سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش ترانک بین ایزابل و نیوراک

آموزش ترانک بین ایزابل و نیوراک :

امروز با آموزش ترانک بین ایزابل و نیوراک و همچنین آموزش تنظیمات نیوراک از سری مقالات کاربردی وب سایت ویپینگ در خدمت شما هستیم. به دلیل وجه اشتراک الستیکس، ایزابل و FreePBX در ساخت ترانک، این آموزش برای هریک از این سرورهای تلفنی ذکر شده قابل استفاده خواهد بود. می کوشیم تا تمام مراحل را آسان و به همراه تصویر آموزش دهیم تا گام به گام با این مطلب بتوانید گیتوی نیوراک خود را به سیستم تلفنی دلخواهتان که می تواند ایزابل ، الستیکس یا FreePBX باشد متصل کنید.
آموزش voip

تعریف سناریو ترانک بین ایزابل و نیوراک :

قبل از پرداختن به جزئیات کانفیگ بیایید نگاهی به سناریویی که قصد اجرای آن را داریم بیندازیم. همانطور که در شکل زیر می بینید تعدادی تلفن به سرور تلفنی ما که همان ایزابل است با استفاده از آدرس 192?168?100?30 متصل شده اند. حال می خواهیم ایزابل را به وسیله ترانکی از نوع پروتکل SIP به گیتوی نیوراک با آدرس 192?168?100?31 متصل کنیم بنابراین تماس های کاربران از طریق گیتوی نیوراک به خطوط شهری و یا برعکس مسیردهی خواهند شد.

ساخت ترانک ایزابل ( الستیکس ، FREEPBX ) :

زمانی از پروسه Registration در ساخت ترانک بین ایزابل و نیوراک استفاده می کنیم که گیتوی ما از آدرس ثابتی در شبکه استفاده نکند. در این شرایط جهت تفکیک بین دستگاه ها از نام کاربری و رمز عبوری که توسط گیتوی به سرور ارسال شده استفاده می شود. در حقیقت اگر از آدرس استاتیک ( ثابت ) استفاده می کنید تنها وارد کردن اطلاعات دستگاه مقابل ترانک را ایجاد خواهد کرد.
از مسیر PBX>PBX Configuration>Trunks وارد صفحه تنظیمات ترانک می شویم، با کلیک بر روی گزینه Add SIP Trunk با استفاده از تکنولوژی SIP، ترانک بین ایزابل و نیوراک را ایجاد می کنیم.
از بخش General Settings یک نام که توضیحی برای این ترانک است وارد کنید. برای مثال ToNewrock سپس از قسمت Outgoing Settings یک اسم انتخاب کنید که برابر با نام کاربری در تنظیمات ترانک خواهد بود.
برای فیلد Peer Details بسته به نوع ترانکی که می خواهید، یکی از دو مقدار این جدول را در قسمت مربوطه وارد کنید :
  • ترانک بدون Registration
  • host=192.168.100.31
    type=friend
    qualify=yes
    insecure=very
    dtmfmode=rfc2833
    disallow=all
    allow=alaw,ulaw
  • ترانک با Registration
  • host=dynamic
    username=yourusername
    secret=yoursecret
    type=friend
    qualify=yes
    insecure=very
    disallow=all
    allow=alaw,ulaw
    dtmfmode=rfc2833
تنظیمات را submit و جهت اعمال تغییرات بر روی Apply کلیک کنید.
تمام آنچه می بایست در الستیکس یا ایزابل تنظیم می شد انجام شده، حال به سراغ راه اندازی و تنظیمات ترانک بین ایزابل و نیوراک در قسمت گیتوی می رویم.

تنظیمات نیوراک برای ایجاد ترانک با ایزابل و الستیکس :

اولین مرحله پس از روشن کردن گیتوی و اتصال به شبکه دانستن IP آدرس گیتوی نیوراک است. با توجه به مدل های مختلف از گیتوی های آنالوگ نیوراک آدرس های متفاوتی توسط شرکت بر روی دستگاه ها گذاشته شده است. دستگاه های سری MX60 و MX120 از آدرس 192?168?2?240 و سری MX8 ، MX8A ، HX4 و HX4E  از آدرس 192?168?2?218 به صورت پیش فرض استفاده می کنند.
در صورتی که با هیچ یک از این دو آدرس قادر نبودید به دستگاه متصل شوید شرکت نیوراک یک ابزار نرم افزاری به نام Newrock Finder در اختیار شما قرار داده تا بوسیله آن بتوانید دستگاه های این شرکت را از طریق شبکه شناسایی کنید.
پس از دانلود نرم افزار و خاموش کردن گیتوی نیوراک نرم افزار را نصب کنید. سپس Newrock Finder را اجرا و گیتوی نیوراک را روشن کنید و تا پیدا کردن آدرس توسط نرم افزار منتظر بمانید. در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل لیستی از تمام دستگاه های نیوراک به همراه آدرس آن ها به شما نمایش داده خواهد شد.
در گام بعدی وارد کنترل پنل گیتوی نیوراک می شویم. از مسیر Basic>SIP وارد تنظیمات مربوطه می شویم.

Registrar Server : آدرس شبکه سرورتلفنی ( الستیکس یا ایزابل ) را وارد کنید ، برای مثال 192?168?100?30

Proxy Server : مجدداً آدرس سرورتلفنی را این بار به همراه پورت SIP وارد کنید (به صورت پیش فرض 5060). برای مثال : 192?168?100?30:5060

username و secret ی که در تنظیمات ایزابل یا الستیکس انتخاب کرده اید را به ترتیب در فیلدهای Username و Password وارد کنید.
در این لحظه بیایید نگاهی دقیق تر به ویژگی Routing Table در ترانک بین ایزابل و نیوراک بیاندازیم. هر سطر در قسمت روتینگ به معنای یک سیاست جهت مسیردهی تماس ها است. با استفاده از الگوی زیر می توانید انواعی از مسیردهی ها را در گیتوی داشته باشید.
Source Number ROUTE Routing Destination
به عنوان مبداء تماس ها برای مثال تماس هایی که از آدرس IP سرور وارد گیتوی می شوند SOURCE
رقم هایی که توسط فرد تماس گیرنده شماره گیری می شوند. الگوی استفاده شده برابر با الگوهای تماس استریسک است NUMBER
به معنای مسیر دهی تماس هایی از الگوی ساخته شده است. ROUTE
مقصد تماس ها که می تواند خطوط شهری یا تلفن های آنالوگ باشد ROUTING DESTINATION

برای روشن تر شدن مواردی که اشاره کردیم به مثالی که در ادامه برای این سناریو در نظر گرفته ایم دقت کنید. مسیر Routing>Routing Table را دنبال کنید و مقدار زیر را با توجه به آدرس سرور ویپ (الستیکس یا ایزابل) وارد کنید :
IP[192.168.100.30] X     ROUTE           FXO     1-8
مفهوم این سطر به این شکل می باشد که تماس هایی با مبدا آدرس شبکه 192?168?100?30 که همان سیستم تلفنی ایزابل است با هر شماره گیری ای به مقصد خطوط شهری پورت 1 تا 8 دستگاه هدایت می کنیم. در این بخش نیز با کلیک بر روی  Submit تنظیمات را ذخیره می کنیم.
وارد مسیر Line>Trunk شوید و به ازای هر پورت خط شهری از لیست Trunk ID مقدار پارامتر Inbound Handle را بر روی binding قرار دهید و سپس در قسمت binding number مقدار بر روی 9999  قرار داده شود. در حقیقت Binding Number همان DID است که گیتوی برای تماس های خود به ایزابل ارسال می کند. جهت فعالسازی قابلیت تشخیص کالرآیدی گزینه Caller ID Detection را نیز فعال کنید.
یکی از مواردی که جهت درستی عملکرد خطوط آنالوگ می بایستی تنظیم گردد مقادیر Busy Tone خط است. ویژگی مثبتی که در گیتوی های نیوراک هست که به شما این امکان را می دهد تا بدون دانستن پارامتر های خط خود تنها با انتخاب گزینه ایران تماس های شما به درستی بعد از اتمام مکالمه قطع گردند.
برای این منظور از مسیر Advanced>Tones وارد بخش تنظیمات بوق اشغال خطوط می شویم . تنها با انتخاب گزینه ایران از لیست موجود در بخش Country/Region موارد مربوط به این بخش انجام خواهند شد.
تنظیمات را ذخیره سپس از مسیر Tools>Reboot گیتوی را راه اندازی مجدد کنید تا تنظیمات اعمال شوند.
همه موارد برای تنظیم ترانک بین ایزابل و نیوراک لازم بود را توضیح دادیم. اگر به همراه ما مراحل را به درستی طی کرده باشید در قسمت بعد می توانید صحت تنظیمات خود را بررسی کنید. البته راه اندازی سیستم تلفنی فقط با انجام ترانک تمام نمی شود،  ماژول هایی مانند Outbound Route ، Inbound Route هستند که نیاز به تنظیمات دارند. شما می توانید با مراجعه به دوره آموزش FreePBX و یا دوره آموزش ایزابل موارد بیشتری را مطالعه و سناریو سیستم تلفنی خود را تکمیل کنید.
جهت اطمینان از درستی تنظیمات از منوی PBX>Tools>Asterisk-Cli دستور sip show peers را وارد و بر روی گزینه Execute کلیک کنید، خروجی حاصله وضعیت تمام موجودیت هایی از نوع پروتکل SIP خواهد بود. به سطری که نام ترانک شما در آن قرار دارد دقت کنید. از ستون Status وضعیت ترانک می بایست مانند تصویر زیر در حالت Ok باشد.

 

آموزش ترانک بین ایزابل و نیوراک